MEGASPEKTAKELDAGEN © WEHL TOUR 2000De Wehlse
MegaSpektakeldagen
zondag 17 september 2000

ga terug / go back in tour   ga verder / go on in tour
Foto's | Attracties | Megaspektakeldagen 1999 | Wehleriade
Foto's van de Megaspektakeldagen 2000
- Klik op de afbeelding voor een uit-vergroot! -

    Wehl Digitaal
bedankt
Jan Teunissen
voor de fotografie

Op KOOPZONDAG 17 september a.s. wordt er in de dorpskern van Wehl weer het MEGASPEKTAKEL georganiseerd. Op diverse locaties is er dan weer van alles te doen en te zien op sportief-, musicaal- en historisch gebied.

Muziek-Festival
Op meerdere plaatsen in het dorp kunnen regionale muziekbands zich presenteren aan het grote publiek. Op dit moment hebben zich 4 bands aangemeld met allen een verschillende stijl.
 podiums bij: Resto Gasseling, Kerkplein en Stationstraat
Gelders Kampioenschap voor Jack Russel honden
Net als vorig jaar zal er op het veldje aan de Diepenbroekstraat weer gestreden worden om het Gelders Kampioenschap voor Jack Russel honden.
Gelopen wordt er in 3 catagorien, nl. puppy-, langbenige- en kortbenige honden. Iedereen met een Jack Russel kan zich op de dag zelf tot 13.00 uur à f.5,= opgeven voor dit festijn.


Voorronde verkiezing Sterkste Man van Nederland
De organisatie van het MEGASPEKTAKEL is er in geslaagd een voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Sterkste Man naar het Wilhelminaplein te halen. In Nederland kan men zich slechts op 3 plaatsen kwalificeren voor dit van TV bekende spectaculaire evenement. De totale leiding van dit evenement is in handen van niemand minder dan meervoudig Nederlands sterkste man Berend Veneberg. De deelnemers komen uit heel Nederland, maar ook regionale Sterke heren kunnen zich aanmelden. De beste 4 deelnemers na 6 onderdelen plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap. Dat dit spektakel wordt behoeft geen nadere toelichting.

 

 
Overige aktiviteiten
Hoewel het programma nog niet helemaal rond is, kunnen alle bezoekers verder nog...
 • Rondritten door Wehl met huifkarren
 • Tractoren bewonderen (in werking)
 • Karten op parcours Wilhelminastraat / Beekseweg / Oranjestraat
 • Een kijkje nemen bij een in werking zijnde dorsmachine, en de in werking zijnde zaagfabriek van Schenning/Damen
 • Pony-rijden op het Beatrixplein
 • Oude ambachten bekijken aan de stationstraat voor Museum 't Olde Ambacht
 • Koningsschieten bij het schuttersgebouw aan de Nijverheidsweg
 • Springen en spelen op springkussens
 • Draaimolen, Autoscooters op Br. Alipiusplein
 • Rabobank-kinderaktiviteit op Br. Alipiusplein m.n. het Spinnen-kindertheater
 • Living Statues (levende standbeelden)
 • Bo-Karten op het Agruniek terrein
 • Honden gehoorzaamheidstraining door Henk van Gaalen
 • Veel eet- en drinkgelegenheden, etc. etc.Living Statue?

Nederlands Sterkste Man op de Megaspektakeldagen!
bron: Wehl Journaal 1/8/2000

WEHL - Voor de tweede maal wordt in Wehl, op zondag 17 september, het Megaspektakel gehouden. Tussen 12:00 en 18:00uur vinden tal van activiteiten plaats in de Nijverheidsweg, Stationstraat, Grotestraat, Beekseweg, Raphaelstraat, Keppelseweg, Doesburgseweg, Wilhelminastraat en het Br. Alipiusplein.

Op het voetbalveld aan de Diepenbroekstraat gaan Jack Russel honden uitmaken welke eigenaar de snelste Jack Russel heeft van Gelderland. Iedereen die in het bezit is van een Jack Russel kan aan deze wedstrijd meedoen. De honden zullen met hun fanatisme en eigenwijsheid net als vorig jaar de toeschouwer doen verbazen en aan het lachen maken.

Een ander spektakelstuk zal de kwartfinale worden van "de Sterkste Man van Nederland" verkiezing. Uit het hele land kunnen sterke mannen zich in Wehl plaatsen voor de finale. Dit alles onder leiding van de huidige kampioen Berend Veneberg. Zes onderdelen gaan bepalen wie zich in Wehl zullen plaatsen.

Voor de Rabobank is er de hele middag het Spinnen Kindertheater en zullen er diverse Living Statues zijn. Ook nieuw is dit jaar een Houthakkers-show, compleet met zaag-, en hak demo's, dans en broodhakken voor de kinderen. Verder worden er door het dorp tal van oude tractoren, motoren en auto's tentoongesteld en zijn er tal van kleine attracties zoals een klimwand en draaimolens.

De plaatselijke brandweer zet enkele spectaculaire reddingsoperaties in scène. Daverijs is aanwezig op het karting parcours met Go-Karts. Verder kunnen regionale muziekbands zich in de kijker spelen op diverse podiums in het dorp. De meest stemmingmakende band ontvangt fl. 500,-. Op de koopzondag presenteren alle leden van de Wehlse Ondernemers Vereniging zich bovendien met mooie aanbiedingen.


U kunt mailen naar
megaspektakel@planet.nl


RouteBeschrijving

go up